Brown Blizzard

Kleinschalige Lhasa Apso kennel
/ Share

Het ontstaan van de kennel

Lees hieronder over het ontstaan van Brown Blizzard

Kennel Brown Blizzard is een kleinschalige kennel, gelegen in het gezellige Friesland. De kennel staat geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologische Gebied in Nederland, sinds 22 april 2008.

De kennel is genoemd naar mijn eerste Lhasa Apso, Jimmy-Brown. Hierbij spreekt Brown voor zich, Blizzard vergt enige uitleg. Blizzard betekend ‘verblindende sneeuwstorm’, dit zou een omschrijving van Jimmy-Brown kunnen zijn, omdat hij in een enthousiaste bui vaak behoorlijk onstuimig is. Wanneer hij zo’n bui heeft kun je maar beter voor hem aan de kant gaan.

Mijn naam is Belinda stoker. Al mijn hele leven ben ik gek op dieren, honden en paarden in het bijzonder.
Ik begon met paardrijden op mijn 9e en kreeg mijn eerste pony toen ik 12 jaar oud was. In mei 2008 kocht ik mijn eerste eigen paard en zolang het kan zal er ook altijd een paard blijven.

Vanaf mijn geboorte zijn er al honden bij ons in huis, ik zou niet weten hoe het is om geen hond om me heen te hebben. Toen ik werd geboren hadden mijn ouders een Schotse Collie en toen ik een paar jaar oud was wilde mijn moeder gaan fokken met een kleinere variant van dat ras. De eerste Shetland Sheepdog, ofwel Sheltie, kwam. Haar naam was Cindy.

Na een paar jaar volgde de tweede, Rosita genaamd. In totaal werden er 4 nesten gefokt onder de kennelnaam Dotsi Dreamer. Toen moest mijn moeder stoppen met showen en fokken, vanwege gezondheidsproblemen.

Toen ik ouder werd besloten we samen de draad weer op te pakken. Rosita was er nog en we kregen contact met een fokster in de buurt. Zij fokt met dezelfde bloedlijnen als die van Rosita. Ze liet ons weten op korte termijn een nest te verwachten van een van haar teven. Uit dit nest kocht mijn moeder een teefje genaamd ‘Bonita Tabitha de Casa Wolveson’. Tien dagen voor zij bij ons kwam overleed Rosita.

Twee maanden later zocht ik voor mijn opleiding (Dierverzorging, management) een stageplaats voor 9 weken. Ik kwam terecht bij een kennel in de buurt, waar ik in contact kwam met de Lhasa Apso. Ik vond het eerst maar niks, die langharige hondjes. Maar al na twee weken was ik verkocht. Ik kon me niet meer voorstellen dat iemand dit ras niet leuk zou vinden. De trots en levenslust in de ogen van deze honden had me geraakt. Ook hun humor vind ik geweldig.

Op 8 maart 2007, aan het begin van mijn stage, werd een nest pups geboren. Deze pups heb ik verzorgd tot ze oud genoeg waren om het nest te verlaten en aan het einde van mijn stage ging er een goudblond reutje met mij mee naar huis.